Dua Pelapik Crystal Cruise Untuk Dilelong selepas Kemungkiran Pemilik Atas Pinjaman
toto

Dua Pelapik Crystal Cruise Untuk Dilelong selepas Kemungkiran Pemilik Atas Pinjaman

Crystal Symphony dan Crystal Serenity, dua kapal persiaran terbesar milik pengendali Crystal Cruises, akan dilelong pada 7 Jun. Pihak berkuasa merampas singapore prize kapal itu tidak lama selepas syarikat induk Genting Hong Kong gagal membayar pinjamannya.

Kedua-dua Kapal Sudah Lama tetapi Mengekalkan Banyak Nilai Asalnya
Syarikat itu merupakan satu lagi nama antara senarai panjang operator pelayaran yang gagal semasa Pandemik. Hasil daripada bekalan yang besar dan permintaan sederhana, jualan kapal persiaran dalam tempoh dua tahun yang lalu jarang mendapat lebih daripada nilai sekerapnya. Walau bagaimanapun, Crystal Symphony dan Crystal Serenity nampaknya telah menarik minat yang berpotensi dan mungkin mengelakkan tempat sampah. Nilai dagangan Crystal Serenity (dibina 2003) ditetapkan pada $87.4m, manakala Crystal Symphony yang lebih lama (dibina pada 1995) dinilai jauh lebih rendah pada $18.2m.

Faktor pengehad yang berpotensi untuk pembelian ialah umur kapal. Walau bagaimanapun, mereka telah diperbaharui secara meluas dalam beberapa tahun kebelakangan ini, dan pemeriksaan mengesahkan bahawa mereka telah live togel hk menerima penyelenggaraan pakar. Akhirnya bank yang memegang gadai janji adalah mereka yang akan memutuskan hasil lelongan. Jika bidaan dianggap terlalu rendah, kapal-kapal tersebut berkemungkinan akan pergi ke India untuk dikitar semula untuk mendapatkan semula sekurang-kurangnya sebahagian daripada nilainya.

Genting dan Syarikat Anak Perempuannya Semakin Dibongkar dengan Kecekapan Kejam
Crystal Cruise juga memiliki beberapa kapal lain yang juga mula menarik minat. Yang paling mengagumkan ialah kapal persiaran ekspedisi kelas kutub 20,500-gt, 200-pelabuhan kelas atas, Crystal Endeavour (dibina pada 2021). Dia telah ditangkap di Amerika Selatan dan kemudiannya ditempatkan semula ke Gibraltar, di mana dia kekal. Pengendali yang gagal itu juga memiliki empat kapal persiaran sungai Eropah yang lebih kecil, sebuah jet sewa mewah, dan aset tambahan yang besar seperti pangkalan data pemasarannya. Lelongan Florida yang berakhir minggu ini bertujuan untuk menjual kandungan pejabat dan gudang Crystal. Item dalam senarai pembidaan termasuk perabot mewah, skrin komputer dan juga palet kad permainan.

Genting Hong Kong, syarikat induk yang memiliki Crystal Cruise, baru-baru ini gagal menjual kapal persiaran terbesar di dunia – Global Dream. Kapal itu masih keluaran toto macau dalam pembinaan apabila syarikat itu jatuh dan akan dibeli oleh Stena Group yang berpangkalan di Sweden. Bagaimanapun, perjanjian itu gagal selepas Stena menolak pinjaman di tengah-tengah kebimbangan mengenai keadaan pasaran pelayaran di Asia yang masih tidak menentu. Selepas kapal yang masih dalam pembinaan akhirnya dijual, penyelesai sementara juga berkemungkinan akan cuba melelong limbungan itu sendiri. Pengakhiran yang memalukan kepada satu lagi pengendali pelayaran yang terkenal sebelum ini.